Il nostro obiettivo è ottenere le informazioni più accurate che sappiamo influire in modo fondamentale sulla vita degli individui e fornire ai medici la consulenza più affidabile per le loro decisioni.
Please enter subscribe form shortcode
Please enter instagram feed shortcode
Geçtiğimiz 15 yıl içinde özellikle kanser, sağlıklı çocuk sahibi olma ve tanısı konulamayan hastalıklarda elde ettiğimiz sonuçlar, tanı ve hizmet mükemmelliğini hedefleyen genetik hastalıklar değerlendirme merkezimizin artan kalite ve yetkinliklerini göstermektedir.
Dilerseniz online, dilerseniz yüzyüze gerçekleştireceğiniz bu görüşmede genetik doktorumuz testler ve sonuçlar hakkındaki genetik bilgileri geçmiş kliniğiniz ile bağdaştırarak yorumlayacak ve sizin yanınızda olacak. Eğer istenirse, aynı hizmetleri çeşitli alanlardaki doktorlara da sunarak doğru test tercihi ve sonuçların eksiksiz aktarılması konusunda yardımcı olacaktır.
Her kanser türü her hastada aynı şekilde ilerlemez. Kanserin belli kalıpları olsa da kişiye özel bir hastalıktır. Tümör profilleme testleri sayesinde kanser hücrelerinde bulunan binlerce gen analiz edilir; bu bilgiler doğrultusunda hasta için en uygun tedavi yöntemi belirlenir ve uygulamaya konur.
Kısırlık ve tekrarlı düşüklerin ana faktörlerinden biri anne ve/veya babada bulunan mutasyonlardır. Bu genetik değişiklikler sperm veya yumurta üretimini etkileyebileceği gibi fetüse aktarılması durumunda da düşükle sonuçlanabilmektedir. Anne baba adaylarında ve tüp bebek sürecinde embriyoda uygulanan genetik testler sağlıklı çocuk sahibi olma konusunda sizlere yardımcı olur.
Tüm Ekzom Sekanslama (WES), insan genomunu oluşturan yaklaşık 20 bin gen üzerinde mevcut hastalıkların ve hastalık riski taşıyan genlerin ortaya çıkarılması amacıyla yapılıyor. WES, hastalıklarda erken tanı ve önleme için yol gösterici, bir çok zorlu sağlık durumu içinse açıklayıcı olabilir.
Nadir hastalıkların bir çoğu genlerimizdeki mutasyonlardan kaynaklanır. Genetik testler ile hastalığın tanısı, takibi ve tedavisi kolaylaşmakta; kalıtsal olma durumu, henüz görülmeyen semptomların ortaya çıkma ihtimali, kişinin hayat kalitesini korumak için yapabilecekleri gibi sorular büyük oranda cevaplanmakta, belirsizlikler ortadan kalkmaktadır.
Kalp, böbrek ve akciğer hastalıkları, Alzheimer gibi mental rahatsızlıklar, obezite ve diyabet gibi sık görülen hastalıkların yanı sıra diğer kromozomal hastalıklar da genetik laboratuvarımızın uzmanlık alanına dahildir. Hastalıkların genetik kökenini belirlemek, daha etkili tedavilerin ve kişiselleştirilmiş yaklaşımların geliştirilmesine olanak tanır.
Farmakogenetik, ilacın kişinin genetik yapısı ile etkileşimi olarak tanımlanmaktadır. Farmakogenetik testler, hastanın yaşı, ağırlığı, eşlik eden diğer hastalıkları, kullandığı diğer ilaçlar, genel sağlık durumu ve çevresi ile ilgili genetik bilgi vermektedir. Sonuçlar, doktorlar için “en iyi ilacı uygun dozda” seçme konusunda yardımcıdır.
Genetik testlerimiz, vücudunuzun farklı besinleri, örneğin karbonhidratlar, yağlar ve vitaminler gibi, nasıl işlediğine ve genlerinizin belirli diyetlere veya egzersiz programlarına tepki verme olasılığınıza nasıl etki edebileceğine dair içgörüler sağlayabilir. Ayrıca, performansınızı, sakatlanma riskinizi ve iyileşme sürecinizi etkileyebilecek genetik özellikleri belirleyerek, spor genetiği testlerinden de yararlanabilirsiniz.
Genetik testler “vücudumuzun haritası” diyebileceğimiz genlerden yola çıkarak, belirli bir hastalığı taşıyıp taşımadığımızı,
herhangi bir riske yatkınlığımızın olup olmadığını, anne karnındaki veya yeni doğan çocuğumuzu nelerin beklediğini ya da mevcut bir hastalığa karşı nasıl bir tedavi almamız gerektiğini belirlemede klinisyenlere yardımcı olabiliyor.
Yaptırdığınız bir genetik testin sonucu sadece sizin değil, gelecekteki neslinizin de sağlık tablosunu gösteriyor.
Kanserde genetik teste neden ihtiyaç duyuluyor?
Kanser genetik bir hastalıktır ve bireylerin genetik farklılıkları nedeni ile aynı organda kanser saptansa bile herkesin kanseri birbirinden farklıdır. İlerleyişi, uygulanan tedaviye cevap, olası yan etkiler ve alınan sonuçlar da farklıdır....
Kanser tanı ve tedavisinde kişiselleştirilmiş tıbbın önemi nedir?
Onkolojide kişiselleştirilmiş tıp; yetkili sağlık profesyonellerinin (onkolog, moleküler biyolog, genetik danışman, patolog ve farmakolog) kişinin genlerine dayalı olarak hastalarına özel bakım planlayabilmelerinin bir yöntemidir....
Örneğimi gönderdim, ücretimi de ödedim, bundan sonra süreç nasıl işliyor?
Evraklarınız ve örnekleriniz eksiksiz bir şekilde laboratuvarımıza geldikten sonra ödemesi yapılmış testleriniz için sistemimize kayıtlar yapılır. Bu noktada eksik bilgi varsa sizinle iletişime geçilir...
Sağlıklı çocuk sahibi olmada neden genetik teste ihtiyaç duyuluyor?
Anne veya babada infertilite, ailesel geçişli genetik hastalıklar, ileri anne yaşı gibi faktörler hamilelik başarısını ve normal doğum şansını son derece etkilemektedir. Kliniğiniz ve hikayeniz, doktorunuz tarafından yorumlanarak olası sebepler ve tedavileri araştırılır...
Tekrarlı düşüğün sebebi genetik olabilir mi?
Doğal şartlarda döllenen yumurta rahim duvarına tutunur ve burada büyür. Oluşan fetüsün genetik farklılığa sahip olması büyümede, gelişmede ve tutunmada problemlere yol açar...
Nadir hastalıklarda neden genetik teste ihtiyaç duyuluyor?
Genetiğin rolü nadir hastalıkların neredeyse tamamında tanı koymak için oldukça önemlidir, aynı zamanda altta yatan mekanizmaların anlaşılmasında ve etkili tedavilerin geliştirilmesinde de rol oynamaktadır...
1971 doğum tarihli Dr Özgön, orta ve lise eğitimini İstanbul İtalyan Lisesi’nde tamamladı. 1997’de İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitede farmakoloji ve klinik farmakoloji uzmanlığı ve İ.Ü. İstanbul Tıp ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinin ortak programı olan tıbbi genetik bölümünden doktora derecesi aldı.